Header zeilclub

Zeilclub

Doelstelling

De Zeilclub is een enthousiaste groep (oud) ABN AMRO collega's die met elkaar de zeilsport beoefenen. Het doel van de Zeilclub is sinds de oprichting in 1947 onveranderd gebleven: "gezelligheid en ontspanning op het water, waarbij zowel beginnende als gevorderde zeilers in open boten en kajuitzeiljachten het water op gaan”. Inmiddels bestaan we zo'n 75 jaar!

Wat zijn de activiteiten van de Zeilclub?

De Zeilclub biedt haar leden verschillende mogelijkheden om theorie- en praktijktrainingen te volgen. Daarnaast organiseren wij tochten met onze kajuitzeiljachten en evenementen die met (zeil)watersport te maken hebben. We bieden op elk niveau trainingen aan. Mensen die voor het eerst kennismaken met de zeilsport en geoefende zeilers zijn allemaal welkom.

Een aantal activiteiten die de Zeilclub haar leden aanbiedt:

  • Zeiltrainingen op open zeilboten om de leden zeilvaardigheden bij te brengen.
  • Motor manoeuvreertrainingen op kajuitzeiljachten om de leden vaardigheden bij te brengen om zelfstandig met een kajuitzeiljacht om te gaan.
  • Vaartheorie trainingen om de leden te helpen bij het behalen van het Klein Vaarbewijs, TKN (Theoretische Kust Navigatie) en het Basis Certificaat Marifonie.
  • Ervaringstochten om de leden wegwijs te maken op onze kajuitzeiljachten, ervaring op te laten doen in de verschillende vaargebieden en de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.
  • Open zeilboten worden gratis aan de leden beschikbaar gesteld. Kajuitzeiljachten worden tegen gunstige tarieven aan de leden verhuurd.
  • Het onderhoud van de open zeilboten en kajuitzeiljachten en het geven van instructie wordt door de leden zelf uitgevoerd.

Waaruit bestaat de vloot?

De Zeilclub heeft 3 openzeilboten (alledrie Randmeren) die tijdens het zeilseizoen in jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen in Aalsmeer liggen. Daarnaast beschikt de zeilclub over 3 kajuitzeiljachten (ETAP 26, Beneteau 31 en een Hanse 35) waarvan de Beneteau en de Hanse geschikt zijn voor alle Nederlandse wateren, inclusief de Noordzee. Tijdens het zeilseizoen ligt de ETAP in Aalsmeer en de Beneteau en de Hanse in verschillende havens aan het Markermeer, IJsselmeer of tijdens het zomerseizoen in Zeeland.

Zeilclub centaur
 
Zeilclub sepa

Wat zijn de kosten en hoe word je lid?

De contributie voor de zeilclub bedraagt 110 euro (2023) per jaar. Klik op deze pagina op de link "Lid worden" om he als lid aan te melden.

Bestuur

Voorzitter: Arno Bankersen
Secretaris: Jantine Vos
Penningmeester: Klaas Compagner
Commissaris Opleiding: Jouke van Schepen
Commissaris Zeilvlootgebruik: Daniël van Gelder
Commissaris Zeilvlootonderhoud: Rick Markwat

Meer informatie?

Bezoek onze eigen website voor aanvullende informatie en verslagen en foto’s van het afgelopen seizoen.

Zeilclub

Contributie:€ 110.00
Website:www.zcaab.nl
 Footer Icon